Botox behandeling Groningen

Meer dan 11 jaar ervaring met botox en injectables

Aanwezigheidsdata arts: binnenkort meer info en data

Waar wordt Botox voor gebruikt?

Voorhoofdrimpels
Voorhoofdsrimpels zijn horizontale rimpels op het voorhoofd. Als je deze rimpels goed kunt zien kun je er vermoeid of gespannen uitzien. Door botox te injecteren kan het voorhoofd ontspannen, de rimpels vervagen en je uitstraling verbeteren.

Fronsrimpels
Fronsrimpels zijn verticale rimpels tussen de wenkbrauwen waardoor ongewild een norse of boze gelaatsuitdrukking kan ontstaan. Hierdoor ontstaat ook de rimpel die uiteindelijk ‘in de huid blijft staan'. Wanneer deze spiertjes met botox worden behandeld, zal de huid tussen de wenkbrauwen ontspannen en krijg je een meer relaxte uitdrukking. Ook werkt deze behandeling preventief, en zullen er dus geen permanente diepe groeven tussen de wenkbrauwen kunnen ontstaan.

Kraaienpootjes (lachrimpels)
Kraaienpootjes ofwel lachrimpeltjes zijn de fijne lijntjes aan weerszijden van je ogen. Injecties in deze spiertjes zal deze rimpels doen vervagen en de huid strakker maken.

Transpiratie tegen gaan
Tevens wordt Botox veel gebruikt om overmatige transpiratie onder de oksels of aan handen en voeten te behandelen (Botox dry). Het blokkeert de overgang van de zenuw naar de zweetklieren, waardoor wordt voorkomen dat de klieren zweet produceren. Botox wordt onderhuids in oksels, handen of voeten geïnjecteerd, waardoor de zweetproductie 6 tot 12 maanden geremd wordt.

Hoofdpijn
Een meer medische toepassing van Botox is de behandeling van migraine en spanningshoofdpijn. Door de ontspanning van bepaalde gelaatsspieren neemt de mate en frequentie van de hoofdpijn af of verdwijnt zelfs. Bij migraine heeft dit bij ongeveer de helft van de mensen een goed effect, bij spanningshoofdpijn vaker.

Soms worden deze behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed, dit hangt af van uw zorgverzekeraar en uw polis. Voor een declaratie kunt u altijd een factuur krijgen

Wat is Botox?

Botuline toxine (Botox) is een natuurlijk eiwit dat wordt geproduceerd door de Clostridium Botulinum bacterie. Het eiwit zorgt voor een tijdelijke blokkade van de spier-zenuw overgang, waardoor de spieractiviteit vermindert. In de reguliere geneeskunde wordt het middel gebruikt bij diverse neurologische aandoeningen. Al meer dan 20 jaar wordt het toegepast voor cosmetische doeleinden.

Wanneer wordt Botox toegepast?
Botox wordt geïnjecteerd in spiertjes die door willekeurig of onwillekeurig aanspannen mimieklijntjes doen ontstaan. Dit zijn met name de lijntjes tussen de ogen (door fronsen), de horizontale lijntjes op het voorhoofd (door het optrekken van de wenkbrauwen) en de kraaienpootjes (door lachen en de ogen dichtknijpen tegen de zon). Omdat Botox de oorzaak van deze rimpels aanpakt, namelijk de spieractiviteit, is het de meest effectieve behandeling en voorkomt het dat rimpels op langere termijn dieper worden. Daarnaast heeft Botox een goed effect op zware wenkbrauwen (wenkbrauwlift), bunny lines (lachrimpels op de neus), putjes in de kin, afhangende mondhoeken en een gummy smile (zichtbaar tandvlees bij lachen).

Onze Botox behandelingen

Botox

De met botox behandelde gebieden worden zones genoemd. De fronsrimpel(s) is één zone , de horizontale voorhoofdsrimpels is één zone en de kraaienpootjes(beide zijden) zijn één zone.

1 zone botox

€175,-

2 zones botox

€350,-

3 zones botox

€450,-

Wenkbrauwlift I.c.m. Een zone

€75,-

Klein gebied (bijv kin, bunny lines, dubbele wenkbrauwlift, mondhoeken

€150,-

Botox dry

Het gaat hier om eenheden botox, afhankelijk van de hoeveelheid zweet en de grootte van het te behandelen gebied is een bepaalde dosering nodig. Voor de meeste mensen geeft 2 x 180 eenheden een goed resultaat. Bij onvoldoende effect kunt u voor € 75 per 2 x 50 eenheden een aanvullende behandeling krijgen.

2 x 130 eenheden

€550,-

2 x 180 eenheden

€625,-

2 x 250 eenheden

€700,-

Aanwezigheidsdata arts: binnenkort meer info en data

Resultaat

Na een paar dagen ziet de huid er meer ontspannen uit. De rimpels worden minder diep of verdwijnen zelfs geheel. In twee weken is dit effect optimaal. Bij de controle worden er na-foto’s gemaakt om het resultaat goed te beoordelen.
De werkingsduur is aanvankelijk drie tot vier maanden. Als de behandeling herhaald wordt voordat de rimpels hun oorspronkelijke diepte hebben, zal na verloop van tijd het resultaat nog beter worden en langer aanhouden (gemiddeld zes tot negen maanden).
Na een Botox dry behandeling merkt u dat het behandelde gebied binnen een week droger wordt en dat er na 2 weken geen zweetproductie meer plaatsvindt. Dit effect houdt ongeveer zes tot negen maanden aan.

De met Botox te behandelen gebieden worden zones genoemd. De drie zones bestaan uit de fronsrimpel(s), de horizontale voorhoofdsrimpels en de kraaienpootjes (beide zijden).

Voor en na foto's

Voor de behandeling

Tijdens het intake gesprek worden uw wensen en verwachtingen besproken met de arts die u ook behandelt. Dit gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Naar aanleiding daarvan wordt er uitgelegd wat de beste behandeling voor u is, wat de eventuele alternatieven zijn en wat het te verwachten resultaat is.

Als u besluit tot de behandeling over te gaan, vult u een gezondheidsverklaring in om te zien of u geschikt bent voor de behandeling. Dit is vrijwel altijd het geval, behalve als u (misschien) zwanger bent of bepaalde medicijnen gebruikt.

Bij de behandeling van overmatige transpiratie van de oksels is het belangrijk om de oksels van tevoren  te scheren.

De behandeling

De arts begint met het aftekenen van de injectieplaatsen, deze bepaalt hij op basis van de spieractiviteit die de rimpels veroorzaakt of het gebied waar de zweetproductie plaatsvindt. Vervolgens worden er de zogenaamde voor-foto’s gemaakt, die dienen als referentie voor de controle.

Met een steriel naaldje wordt de Botox direct in de spier geïnjecteerd, of oppervlakkig in de huid in geval van overmatige transpiratie. Dit geeft slechts het gevoel van een speldenprikje en/of een licht branderig gevoel en wordt door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren; een verdoving is niet noodzakelijk.

De behandeling duurt ongeveer 10 minuten en wordt in Amerika dan ook wel een lunchtime treatment genoemd.

Na de behandeling

Soms kan de huid lichte roodheid en zwelling vertonen, dit trekt na 15 – 30 minuten weg. U kunt meteen na de behandeling de dagelijkse activiteiten hervatten.

Om de Botox zich zo goed mogelijk in de spier te laten hechten en de werking te optimaliseren, is het belangrijk de eerste drie uur de behandelde spier veel aan te spannen, het gebied niet te masseren en rechtop te blijven (dus niet liggen, bukken of sporten). Na enkele uren kunt u weer make-up aanbrengen.

Als er een klein blauw plekje door de injectie veroorzaakt is, dan is het verstandig de eerste dagen de zon te mijden.

Veiligheid

Botox wordt al bijna 40 jaar in de geneeskunde toegepast zonder ernstige bijwerkingen. Het is een geregistreerd geneesmiddel, dat uitgebreid is getest voordat het op de markt kwam. Door de lage dosering die er wordt gebruikt zijn er vrijwel geen risico’s verbonden aan een cosmetische behandeling met Botox.

Na behandeling van de horizontale lijnen op het voorhoofd kunnen soms de wenkbrauwen wat zwaar aanvoelen. Dit is bijna nooit zichtbaar en van voorbijgaande aard (2 tot 3 weken). Allergie en ontsteking zijn niet onmogelijk, maar komen in de praktijk vrijwel nooit voor.

Minder dan 1% van de mensen heeft antistoffen tegen Botox; bij hen heeft de behandeling geen of onvoldoende effect.

Wat zijn de bijwerkingen?

Nauwelijks of bijna niet.  Er kan een lichte roodheid of zwelling ontstaan. Bij een gevoelige huid kan ook een blauwe plek ontstaan, maar ook dit komt bijna nooit voor.  Meestal zijn reacties mild van aard en verdwijnen vaak binnen een uur.

Toch kunnen we ongewenste reacties zoals een zwelling of blauwe plek niet voor de volle 100% uitsluiten. Mocht u na een behandeling vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met ons.
Botox mag niet geinjecteerd worden bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en bij mensen met spierzwakte, slikproblemen of ademhalingsproblemen.

Onze Botox en fillers expert

Drs. A.Thio

In 2007, 2008 en 2009 is Anwar Thio als een van de besten getest door de Consumentenbond en is al 10 jaar werkzaam bij Schoonheidssalon Diana Viet.
(lid van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG)

Meer informatie over Drs. A. Thio

Veel gestelde vragen over Botox

Wat kijk je boos!

Dit is een in de praktijk veelgehoorde opmerking. Vaak hebben mensen niet door dat ze de fronsspier aanspannen, waardoor ze onbedoeld een norse uitdukking hebben. Botox kan dat verhelpen door de activiteit van deze spier te verminderen.

Verlies ik niet alle uitdrukking in mijn gezicht?

Sommige beroemdheden hebben inderdaad een verminderde expressie in het gelaat. Dat is echter vrijwel nooit toe te schrijven aan Botox of niet permanente middelen als Radiesse, maar aan chirurgische ingrepen. De enige uitdrukking die je bij normaal gebruik van Botox verliest is het boos kijken, en daar willen de meeste mensen juist vanaf.

Botox is eng

In de media verschijnen nogal eens verhalen over lelijke bobbels na het inspuiten van fillers. Ten eerste gaat het hier altijd om (verkeerd) gebruik van permanente fillers, soms zelfs toegepast door mensen die geen arts zijn. Ten tweede is Botox geen filler, maar een spierontspanner, en kan het absoluut geen bobbels veroorzaken. Het is derhalve de veiligste injectable die er is.

Botox is gif

In hoge concentraties is Botox inderdaad giftig. Dat geldt echter ook voor vrijwel alle andere geneesmiddelen, zelfs voor eenvoudige pijnstillers als paracetamol, en bijvoorbeeld voedingssupplementen. In de lage dosering die in de cosmetische geneeskunde wordt gebruikt, heeft Botox geen giftige werking en is het veilig toepasbaar.

Krijg ik niet meer rimpels als de Botox is uitgewerkt?

Door het niet meer aanspannen van de spier die de rimpel veroorzaakt, heeft Botox juist een preventieve werking. Na een aantal behandelingen met Botox zult u ook zien dat de rimpels nog steeds minder diep worden. Als u ophoudt Botox te gebruiken zullen de rimpels in de loop van de tijd terugkeren naar hun oorspronkelijke diepte. Daarna pas zullen door het gebruiken van de spier de rimpels weer dieper worden.

Als ik mijn oksels met Botox dry heb laten behandelen, ga ik dan ergens anders meer zweten?

Omdat het om overmatige transpiratie op één specifieke plek gaat, zal de zweetproductie niet ergens anders in het lichaam gecompenseerd worden. Dus u merkt alleen een droog gevoel in het behandelde gebied.

Wordt een behandeling altijd uitgevoerd door een arts?

Jazeker. Er vindt altijd eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek plaats met de arts die u ook zal behandelen.

Waar moet ik aan denken voordat ik een behandeling met Botox krijg?

Kijk naar uzelf in de spiegel, waar stoort u zich aan en welk resultaat verwacht u van een behandeling? Samen met de arts bespreekt u uw verwachtingen en de mogelijkheden die er zijn.

Ik heb al een behandeling met een permanente rimpelvuller ondergaan, kan ik dan nog met Botox behandeld worden?

Dit is geen enkel probleem. Botox is geen rimpelvuller, maar een stofje dat de spier-zenuw overgang blokkeert. Het wordt rechtstreeks in de spier gespoten en niet, zoals een (permanente) filler, in de rimpel zelf. Het kan dus geen interactie aangaan met een filler die al in het gebied aanwezig is.

Botox en fillers
afhankelijk van gekozen behandeling
vanaf €175,-
Pagina delen:
Deze behandeling delen:

Uw schoonheidssalon in de provincie Groningen. Wij zijn makkelijk te bereiken vanaf Groningen, Haren, Hoogezand, Sappemeer, Kolham, Zuidbroek, Zuidlaren, Veendam, Froombosch, Slochteren, Siddeburen en Harkstede.